Aquatic Oligochaeta of the Netherlands and Belgium

Voorzijde
Achterzijde
199,00
Met 5% studentenkorting
Voor 189,05 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050113786
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Ton van Haaren & Jan Soors

Het eerste naslagwerk over de zoet- en brakwater borstelwormen van Nederland en Belgiƫ. Biedt een schat aan ecologische en taxonomische achtergrondinformatie en bevat een nieuwe, gebruiksvriendelijke determinatiesleutel. Met meer dan 300 foto's en illustraties. Onmisbaar voor aquatisch ecologen en waterkwaliteitsbeheerders.

Borstelwormen, of oligochaeten, zijn een grote en gevarieerde groep van ongewervelden. Veruit de meeste oligochaeten in onze streken leven in zoet of brak water: maar liefst 137 soorten in totaal. Ze spelen een belangrijke ecologische rol en geven daardoor veel informatie prijs over de toestand van het ecosysteem.

De gebruiksvriendelijke determinatiesleutel is gebaseerd op kenmerken die relatief makkelijk te onderscheiden zijn, zonder gespecialiseerde apparatuur.

- 137 soorten zoet en brakwater borstelwormen van Nederland en Belgiƫ determineren

- ecologie en taxonomie

- nieuwe, toegankelijke determinatietabel

- meer dan 300 duidelijke foto's en illustraties

Engelstalige uitgave. Onmisbaar voor aquatisch ecologen en waterkwaliteitsbeheer.

Trefwoorden: macrofauna, aquatische wormen, soorten, oligochaeten, borstelwormen, determineren, taxonomie, determinatie, zoet water, brak water, waterkwaliteitsbeheer, aquatische ecologie, hydrobiologie, water quality management, aquatic ecology, hydrobiology, bristleworms, bristle worms, Oligochaetes, Nederland, Belgie

Lees meer