Natuur als nooit tevoren - ecologie & natuurbeheer

beschouwingen over natuurbeheer en natuurontwikkeling

Voorzijde
Achterzijde
22,95
Met 5% studentenkorting
Voor 21,80 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050113137
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Joop H.J. Schaminée & Eddy Weeda
Druk: 1
Pagina's: 190
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
NUR: Natuurbeheer Natuur populair algemeen Specialistische natuurgidsen Flora algemeen Fauna algemeen Mens en maatschappij algemeen Fysische geografie Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Landinrichting

Beschouwingen over natuurbeheer in Nederland. Natuur en natuurontwikkeling gaan in Nederland vaak hand in hand. Hoe is dat in het verleden zo gegroeid en wat zijn de actuele ontwikkelingen? Daarover gaat dit boek, een afwisselende verzameling essays over onder meer de rol van grote grazers, oude en nieuwe bossen, landbouw en natuur, klimaatverandering en exoten.

De combinatie van actuele thema's en historisch perspectief maken het boek interessant voor ecologen, natuurliefhebbers en studenten.

Dit boek is het 2e deel van een reeks Vegetatiekundige Monografieen, een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit van Wageningen.

Joop Schaminee en Eddy Weeda, vertegenwoordigen samen vele decennia aan ecologische ervaring. Ze schreven ieder diverse boeken en werkten eerder samen aan de Atlas van plantengemeenschappen in Nederland.

Onderwerpen: natuur, natuurontwikkeling, natuurbeheer, natuurbeleid, Nederland, vegetatiekunde, ecologie, landbouw, economie

Lees meer