Grenzen in beweging - ecologie & natuurbeheer

beschouwingen over vegetatiegeografie

Voorzijde
Achterzijde
14,95
Met 5% studentenkorting
Voor 14,20 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789050112871
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joop H.J. Schaminée & E.J. Weeda
Druk: 1
Pagina's: 182
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2008
NUR: Plant- en gewaswetenschappen Flora algemeen Milieugeografie Fysische geografie Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Natuurbeheer Landinrichting Evolutie

Een veelzijdig boek over historische en recente ontwikkelingen in de plantengeografie. Behandelt o.a. de Europese en mondiale verspreiding van vaatplanten, vegetatiegeografie in Nederland, halfnatuurlijke graslanden, hotspots van plantendiversiteit en effecten van klimaatverandering.

Het is een boek waarin de meest uiteenlopende vragen aan de orde komen. Waarom bijvoorbeeld groeit de Nothofagus, een oeroud geslacht dat al bestond ten tijde van Gondwanaland, wel in Zuid-Amerika en Australië maar niet in Afrika? Welke planten kunnen we in Nederland verwachten als het warmer wordt? En hoe verandert de Europese en mondiale verspreiding van planten?

'Grenzen in beweging' geeft een boeiend overzicht van de historische en recente ontwikkelingen in de vegetatiegeografie. Interessant voor ecologen, floristen, studenten en gewone plantenliefhebbers. Toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd met talrijke kaarten, tekeningen, tabellen en grafieken. Inclusief uitgebreide literatuurverwijzingen.

Dit boek is het 1e deel van een reeks Vegetatiekundige Monografieen, een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit van Wageningen.

De eindredacteuren, Joop Schaminee en Eddy Weeda, vertegenwoordigen samen vele decennia aan plantenecologische ervaring.

Onderwerpen: natuur, ecologie, vegetatiekunde, vegetatie, plantengeografie, planten, flora, fauna , natuurontwikkeling, natuurbeheer, natuurherstel, Nederland, biodiversiteit, verspreiding, soorten, plantenecologie, plantenbiologie, biologie, evolutie, geschiedenis, bioglobalisering

Lees meer