Crossbill Guide Hortobagy - natuur reisgids Hongarije

and Tisza river floodplain Hungary

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050112765
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Dirk Hilbers
Druk: 1
Pagina's: 192
Taal: Engels
Verschijningsjaar: 2008
NUR: Reisgidsen Europa

Wildernis - Ontdek de mooiste natuurgebieden van Europa! De Hortobagy is de meest uitgestrekte puszta van Hongarije, een vlakte waarin steppen en ondiepe moerassen elkaar afwisselen, hier en daar doorsneden door beboste rivierdalen.

Een eldorado voor vogelaars, met indrukwekkende aantallen watervogels en diverse soorten die typisch zijn voor de Oost-Europese steppe. In de herfst strijken er duizenden kraanvogels neer, en zorgen daar voor een schouwspel dat één van de meest spectaculaire van Europa moet zijn.

Maar de Hortobágy is meer dan alleen een vogeloase. De wuivende graslanden herbergen tal van zeldzame planten en dieren. Traditionele herders doorkruisen de open vlaktes waar de tijd een ander tempo lijkt te hebben. De Hortobágy straalt een vredigheid uit die zo typerend is voor de Oost-Europese landschap.

- de enige reisgids die flora & fauna en vogels beschrijft

- wandelroutes, waarnemings- en observatietips

- achtergrondinformatie over landschap, ecologie en cultuurhistorie

Ideaal voor een unieke natuurvakantie in Hongarije. Deze natuurgids maakt deel uit van de succesvolle serie Crossbill Guides. Engelstalige uitgave.

Onderwerpen: natuur, Europa, natuurgids, reisgids, wandelgids, natuurgebieden, natuurparken, flora, fauna, planten, dieren, landschap, ecologie, cultuurhistorie, landschappen, wandelen, vogels, vlinders, insecten, libellen, amfibieen, reptielen, zoogdieren, kijken, herkennen, wildernis, natuurreizen, vogelreizen, ongerepte natuur, travel guide, nature guide, wildlife, nature, conservation, Europe

Lees meer