De inktvogel - vogels tekenen & gedichten

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050112550
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: E. van Ommen
Pagina's: 80

Sumi-e, letterlijk vertaald "schilderen met inkt", is een Japanse kunstvorm waarbij met zwarte inkt op rijstpapier geschilderd wordt. Deze kunstvorm is geliefd door de combinatie van ultieme materiaalbeheersing en geestelijke spontaniteit. Kunstenaar Erik van Ommen paste zijn Japanse ervaringen toe op zijn westerse manier van denken en vogels schilderen. Koos van Zomeren schreef er sfeervolle gedichten bij.

In het kader van 400 jaar Nederland-Japan betrekkingen verbleef beeldend kunstenaar Erik van Ommen twee maanden op het Japanse eiland Hirado. Daar leerde hij de techniek van Sumi-e. Terug in Nederland paste hij zijn Japanse ervaringen toe op zijn westerse manier van denken en vogels schilderen.

De inktvogel is een weergave van dit scheppingsproces. Op verzoek van de kunstenaar schreef Koos van Zomeren er sfeervolle gedichten bij.

Trefwoorden: Sumi-e, natuur, kunst, Japanse kunst, vogels schilderen, vogels, beeldende kunst, Koos van Zomeren, Erik van Ommen, gedichten, Japan, vogels tekenen

Lees meer