Hotel op de hoek van bitter en zoet / druk 1

Voorzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049951122
Uitgever: Overamstel Uitgevers

Een ontroerend verhaal dat is gebaseerd op historische feiten, over een liefde die niet in vervulling ging maar toch een leven lang duurde.

Hotel Panama staat in Seattle, op de plek waar vroeger de toegang was naar de Japanse wijk. In 1986 worden in de kelder van het hotel de spullen gevonden van Japanse families die ze daar tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden opgeslagen voordat zij weggevoerd werden naar interneringskampen.

Deze historische ontdekking inspireerde Jamie Ford tot de ontroerende liefdesgeschiedenis van Henry en Keiko.

Henry en Keiko, hij van Chinese komaf, zij een Japanse, leren elkaar in 1942 kennen op een witte school in Seattle. Ze zijn daar allebei buitenbeentjes, zoeken toenadering tot elkaar en blijken een grote passie voor jazzmuziek te delen.

Er ontluikt een prille liefde tussen hen. Maar na de aanval op Pearl Harbor wordt Keiko met haar familie weggevoerd naar een interneringskamp en worden de geliefden gescheiden.

Meer dan veertig jaar later maakt Henry de heropening van Hotel Panama mee. Onder de voorwerpen in de kelder bevindt zich een parasol van bamboe, beschilderd met oranje vissen. Met een schok realiseert hij zich dat die van Keiko was. Herinneringen aan zijn grote liefde komen weer boven┬┐

Jamie Ford ging naar een kunstopleiding in Seattle om illustrator te worden, maar eindigde in de reclame. Naast zijn werk begon hij met het schrijven van korte verhalen die verschillende prijzen wonnen. Hotel op de hoek van bitter en zoet is zijn eerste roman. Hij woont in Seattle met zijn vrouw en vier kinderen.

www.jamieford.com

Lees meer