De Zwaluwman DL / Druk 2

Voorzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049805272
Uitgever: Dwarsligger
Auteur: Gavriel Savit
Pagina's: 248

dwarsligger 432

‘De Zwaluwman’ van Gavriel Savit is een sprookjesachtig en hartverwarmend coming-of-age-verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de lezers van ‘De boekendief’ en ‘De jongen in de gestreepte pyjama’.

Krakau, Polen, 1939. Anna is nog maar zeven wanneer de Duitsers haar vader, een professor in de taalkunde, oppakken. Anna blijft alleen achter. En dan ontmoet ze de Zwaluwman. Hij is groot en mysterieus en heeft bijzondere gaven. Als de soldaten op straat naar hem kijken, zien ze wat hij wil dat ze zien. Anna weet dat de Zwaluwman niet haar vader is, maar ze weet dat hij, net als haar vader, gevaar loopt. En hij heeft hetzelfde talent voor taal als haar vader: Pools, Russisch, Duits, Jiddisch, hij kan zelfs met vogels praten. Wanneer hij een prachtige zwaluw bij zich roept om haar te troosten, raakt Anna in vervoering en volgt ze hem de bossen in. Maar in tijden van oorlog kan alles gevaar betekenen. Zelfs de Zwaluwman.

Gavriel Savit is een Amerikaanse acteur en schrijver. ‘De Zwaluwman’ is zijn eerste boek en was in Amerika direct een groot succes.

‘Het is onmogelijk om niet van dit boek te houden.’ – The Guardian

Lees meer