Zoektocht naar het paradijs DL

een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal Azië

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049805234
Uitgever: Dwarsligger
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Arita Baaijens
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Literaire non-fictie algemeen

dwarsligger 438

'Zoektocht naar het paradijs' van Arita Baaijens is een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië.

Na een persoonlijke crisis reist Arita Baaijens af naar het Altajgebergte in het zuidwesten van Siberië, waar het legendarische Shambhala te vinden zou zijn, een aards paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen. Onvermoeibaar trekt de reizigster te paard over besneeuwde bergen en door donkere wouden waar wolven en beren wonen. Onderweg ontmoet ze keelzangers, stoere herders, biologen, sjamanen, kluizenaars, professoren en profeten, maar het paradijs blijft onvindbaar, zelfs na jaren zoeken. Baaijens raakt geïntrigeerd door het geloof van lokale bewoners in de heilige natuur en vraagt zich af hoe landschap en geest elkaar beïnvloeden. Hoe fantasie zich van de werkelijkheid onderscheidt. En of wetenschap het monopolie op waarheid bezit. De zoektocht naar het paradijs zet het leven van de ontdekkingsreizigster weer op de rails.

Arita Baaijens (1956) is ontdekkingsreiziger, bioloog, schrijfster, vrijbuiter. Ze publiceerde eerder onder meer 'Een regen van eeuwig vuur' en 'Woestijnnomaden' en werd bekroond met de Women of Discovery Humanity Award.

"'Zoektocht naar het paradijs' is een prachtig en indrukwekkend boek van een bijzondere tocht." - Wim Brands, VPRO Boeken

Lees meer