Alleen maar helden DL

Voorzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049805210
Uitgever: Dwarsligger
Auteur: Charles Lewinski

dwarsligger 440

‘Alleen maar helden’ van Charles Lewinsky, bekend van ‘Het lot van de familie Meijer’, is een historische roman met een spannende plot over de filmindustrie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

‘Alleen maar helden’ gaat over een kleine filmploeg uit Berlijn die in de winter van 1944 neerstrijkt in Kastelau, een dan nog vredig bergdorpje in Beieren. Ze zijn er zogenaamd om een propagandafilm voor de nazi’s op te nemen, maar in werkelijkheid om te ontsnappen aan de val van het Derde Rijk. Om hun eigen hachje te redden verzinnen de filmmakers allerlei leugens en uitvluchten. Zo ontstaat een web van intriges en onverwachte gebeurtenissen en komen hun levens op het spel te staan. Veertig jaar later probeert een Amerikaanse filmwetenschapper aan de hand van dagboekfragmenten, interviews, brieven en verschillende losse documenten achter de waarheid te komen.

De Zwitser Charles Lewinsky (1946) is (scenario)schrijver en theatermaker. In ‘Alleen maar helden’ verweeft hij feit en fictie en schetst hij op magistrale wijze hoe mensenlevens tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan een zijden draad hingen.

Lees meer