Ventoux DL

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049803421
Uitgever: Dwarsligger®
Auteur: Bert Wagendorp

Ventoux van Bert Wagendorp is een ontroerende tragikomedie die zich uitstrekt van de Achterhoek in de jaren zestig en zeventig tot de Randstad en de Provence anno 2012.

Bart Hoffman is misdaadjournalist, fietser en bijna vijftig. De toekomst baart hem zorgen als hij wordt ingehaald door het verleden: zijn vrienden David, Joost en André keren terug in zijn leven. En met hen de zomer van 1982; de zomer van de hopeloze liefde voor de mooie Laura, de zomer van het verraad en de zomer van de dood door schuld op de Mont Ventoux. In de zomer van 2010 gaan de vrienden terug, met de racefietsen op het dak, hun sores op de trekhaak en de verloren tijd op de achterbank.

Ventoux is een verhaal over de oude vriendschap tussen vijf mannen en een vrouw. Een ontroerend, hilarisch en scherp portret van een generatie. En een zoektocht naar de consequenties van keuzes.

In juni werd Ventoux door De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand.

Regisseuse Nicole van Kilsdonk ontwikkelt nu al een speelfilm gebaseerd op het boek.

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is columnist bij de Volkskrant, schrijver en medeoprichter en redacteur van het wielertijdschrift De Muur. Eerder schreef hij onder meer de novelle De Proloog en de verhalenbundel De dubbele schaar.

Quotes Ventoux

`Een oerboek over vriendschap. Dit boek heeft alles. Boekverkoperspanel De Wereld Draait Door

`Ventoux kan gezien worden als een kruising tussen Tommy Wieringa s Joe Speedboot en De Renner van Tim Krabbé. De Gelderlander

`Hilarisch, spannend, feelgood. **** NRC Handelsblad

Lees meer