Hemelvaart / druk 1

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049802691
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger®

Hemelvaart van Judith Koelemeijer is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden. Hemelvaart is Koelemeijer's eerste autobiografische boek, en vertelt het ingrijpende verhaal uit haar jeugd dat haar leven veranderde.

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.

Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek Hemelvaart ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?

De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?

Over Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) werkte sinds 1994 als journalist, tot 2000 in vaste dienst bij de Volkskrant, daarna als freelancer. Eind 2001 verscheen haar debuut: de waargebeurde familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea. In anderhalf jaar tijd steeg de oplage naar meer dan 200.000 exemplaren. Judith Koelemeijer woont met man en zoon in Amsterdam.

Lees meer