De wil van technologie / druk 1

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049801274
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger®

De geschiedenis zit vol met uitvindingen die in de lucht leken te hangen en vervolgens bijna gelijktijdig op meerdere plekken plaatsvonden.

Volgens Kevin Kelly, medeoprichter van het tijdschrift WIRED, komt dit omdat technologische ontwikkelingen zich al sinds het begin der tijden volgens een bepaalde logica opstapelen. Individuele uitvinders zijn veel minder belangrijk dan we denken, zozeer zelfs dat als Einstein niet had bestaan, dezelfde wetenschappelijke ontdekkingen hoogstens tien jaar later zouden zijn gedaan.

Met dit veelgeprezen meesterwerk zorgt Kelly ervoor dat we ons begrip van technologie radicaal zullen herzien. Aan de hand van talloze fascinerende voorbeelden laat Kelly zien dat het begrip technologie veel breder is dan we denken en dat bijvoorbeeld steden, muziek, onderwijs en taal ook technologieën zijn. Maar ook de relatie tussen mens en technologie komt in een nieuw daglicht te staan: het is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit gelukt om een technologie tegen te houden of niet in gebruik te nemen. De kern van Kelly¿s boodschap is dat technologie in essentie de voortzetting is van onze eigen evolutie en dat de scheidslijn tussen natuur en technologie dus veel minder duidelijk is dan we denken. Onderweg identificeert Kelly belangrijke ¿neigingen¿ van technologie die ervoor zorgen dat we veel betere voorspellingen kunnen doen voor de toekomst. Of ze nu pessimistisch of optimistisch zijn, discussies over technologie zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Over de dwarsligger®

De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat 12 bij 8 centimeter en lichte gewicht gemiddeld nog geen 145 gram is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.

Lees meer