Ingenieurs van de ziel / Druk 12

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789049801144
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger®
Auteur: Frank Westerman
Pagina's: 493

Ingenieurs van de ziel toont de geestdrift van de Russische Revolutie, wanneer de kunst én de werkelijkheid op een radicaal nieuwe leest worden geschoeid. Schrijvers bezingen de bouw van kanalen en stuwdammen. Maar hun opgewektheid, eerst nog spontaan en idealistisch, slaat om in een verplichte lofzang. Terwijl de kolossale waterwerken tot dwang en vernietiging leiden, bouwen de Sovjet-schrijvers onverminderd voort aan een illusiemaatschappij. Aan de hand van actuele reportages en verrassende inzichten voert Frank Westerman de lezer mee naar de dramatische ontknoping: het duel tussen schrijvers en waterbouwers dat de val van het Sovjet-imperium inluidt.

Frank Westerman (1964) publiceerde onder meer El Negro en ik, waarvoor hij de Gouden Uil Literatuurprijs ontving. Ingenieurs van de ziel werd bekroond met de Dr. Wijnaendts-Franckenprijs en de J. Greshoffprijs en werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil. Het boek is in negen talen vertaald.

Over de dwarsligger®

De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat 12 bij 8 centimeter en lichte gewicht gemiddeld nog geen 145 gram is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.

Lees meer