D-day

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789049800345
Auteur: Antony Beevor
Pagina's: 1221

Nooit eerder in de oorlogsgeschiedenis,¿ schreef Stalin aan Churchill, ¿heeft zo¿n onderneming plaatsgevonden.¿ Het was inderdaad verreweg de grootste vlootinvasie ooit vertoond. De deelnemers aan de invasie over Het Kanaal ¿ soldaten, zeelieden, piloten ¿ zullen het beeld nooit vergeten, net zomin als de verraste Duitse verdedigers aan de Normandische kust.

De schaal van de onderneming en de nauwgezette planning waren zonder precedent, maar hoewel de bruggenhoofden relatief snel waren aangelegd, was de volgende fase van de strijd veel moeilijker dan verwacht. Het Normandische heggenlandschap was ideaal voor de verdediging, en de Duitsers, in het bijzonder de divisies van de Waffen-SS, vochten meedogenloos voor hun laatste kans.

Aan de hand van nooit eerder gebruikt materiaal uit meer dan dertig archieven in zes landen, laat Antony Beevor zien hoe de Britse, Canadese en Amerikaanse troepen verzeild raakten in gevechten waarvan de heftigheid die van het Oostfront evenaarde.

Over de dwarsligger®

De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat ¿ 12 bij 8 centimeter ¿ en lichte gewicht ¿ gemiddeld nog geen 145 gram ¿ is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.

Lees meer