De geboorte bij de hond / Druk 9

en zijn wilde verwanten

Voorzijde
Achterzijde
23,20
Met 5% studentenkorting
Voor 22,04 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789049401153
Uitgever: A.J.G. Strengholt's Boeken Anno 1928 B.V
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: C. Naaktgeboren, M.A.M. Taverne & G.C. van der Weijden
Druk: 9
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Huisdieren

Dit boek wordt wel de bijbel van de fokker genoemd: het voorziet al decennialang in een informatiebehoefte over de ontwikkelingen op het gebied van de voortplanting van de hond en de socialisatie van de pup.

Dit regelmatig bewerkte en uitgebreide, heldere standaardwerk bevat een allesomvattend overzicht van het voorplantingsproces van de hond en zijn wilde soortgenoten.

Het boek gaat uit van een groots opgezette, internationale enquête onder hondenfokkers, waarbij gegevens van meer dan duizend bevallingen werden verzameld.

Aan de orde komen de bouw en de functie van de geslachtsorganen, het begin van de dracht en de ontwikkeling van de foetus. Het belangrijkste deel van het boek wordt gewijd aan de dracht zelf, het begin van de baring en het verloop van de geboorte. Een aantal geboorten wordt van minuut tot minuut beschreven en zelfs kunstmatige inseminatie en embryotransplantatie komen aan bod.

Deze bijzonder volledige en zeer rijk geïllustreerde uitgave is een onmisbare vraagbaak voor hondenliefhebbers, fokkers en dierenartsen in opleiding.

Lees meer