Eibijbel

Van crème brûlée tot en croque madame en van Eggs Benedict tot gado gado

Voorzijde
36,99
Leverbaar vanaf 11 maart 2026
+
Bestel
ISBN: 9789048877744
Uitgever: Carrera
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Jacques Hermus
Druk: 1
Pagina's: 496
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2026
NUR: Eten en drinken algemeen

In Eibijbel van Jacques Hermus, opgegroeid op een boerderij, vind je meer dan 200 recepten voor verschillende bereidingen van een ei. Eieren zijn zo'n gewoon onderdeel van onze keuken dat we ze eigenlijk voor lief nemen. Van een gekookt eitje tot een roerei of omelet. Maar een ei is de start van eindeloze, culinaire mogelijkheden en de basis van veel gerechten wereldwijd. Bak een uitsmijter met ham, serveer een soja-eitje in je kom ramen noedelsoep of frituur een eierbal. Maar ook in salades, drankjes en sauzen hoeft een ei niet te ontbreken. Ontbijt eens met eggs Benedict, lunch met shakshuka zet of 's avonds een quiche Lorraine op tafel en sluit af met tiraimsu. Gebruik eiwit voor meringue of in cocktails als pisco sour en maak mayonaise en lemon curd van overgebleven eidooiers. Een ei hoort erbij en Jacques laat met Eibijbel zien hoe veelzijdig een ei is.