Eenzaamheid (eBook)

Ontmoetingen met ouderen

Voorzijde
15,50
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046968437
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Kitty Martens & Deirdre Beneken genaamd Kolmer
Druk: 1
Pagina's: 72
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Mens en maatschappij algemeen

In onze samenleving neem het aantal ouderen toe. Het aantal mensen dat zich eenzaam voelt zal hierdoor ook stijgen. De uitgave Eenzaamheid helpt (toekomstige) zorgverleners in kaart te brengen waar ouderen behoefte aan hebben en biedt aanknopingspunten om hen te ondersteunen in het omgaan met eenzaamheid. Ontmoetingen spelen daarbij een cruciale rol.

De auteurs belichten de theoretische kaders achter eenzaamheid. Ze gaan in op vragen als: wat is eenzaamheid, wanneer spreken we van sociaal isolement en welke gebeurtenissen in het leven van ouderen versterken gevoelens van eenzaamheid? Duidelijk wordt dat de thematiek complex is en dat zorgvuldig bepaald moet worden wat de juiste interventies zijn om eenzaamheid te verminderen.

De auteurs geven voorbeelden van mogelijke interventies. Verder zijn instrumenten en praktische tips opgenomen en worden de lezers in opdrachten uitgedaagd zelf met het onderwerp aan de slag te gaan. Ieder hoofdstuk bevat citaten van ouderen en wordt afgesloten met reflectievragen. Hierdoor worden de lezers geholpen grip te krijgen op de betekenis van eenzaamheid, voor ouderen zelf en voor hen als zorgprofessional.

Drs. Kitty Martens is verplegingswetenschapper en werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Mantelzorg van de Haagse Hogeschool. Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is opvoedingsfilosoof en lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool.

Lees meer