Observeren in psychologie en pedagogiek (e-book)

methodologie en rapportage

Voorzijde
22,50
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046966952
Verschijningsvorm: E-book via Adobe (PDF)
Auteur: Frits Goossens
Druk: 1
Pagina's: 199
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
NUR: Algemene sociale wetenschappen

Psychologen en pedagogen kiezen voor observatie omdat ze iets willen meten wat niet met tests of interviews te meten is. Gedrag of emoties zijn hierbij vaak het onderwerp van studie. Observatie is onmisbaar om tot antwoorden te komen op wetenschappelijke onderzoeksvragen of hulpvragen uit de klinische praktijk.

Observeren kan op veel manieren. In Observeren in psychologie en pedagogiek komen de verschillende methoden aan de orde op basis van het onderscheid tussen outsiders, getuigen en insiders. De theorie wordt steeds geïllustreerd door uitgebreid beschreven onderzoeksvoorbeelden. Daarnaast is er ook aandacht voor de rol van de klinisch psycholoog en wordt het rapporteren in wetenschap en praktijk behandeld.

Observeren in psychologie en pedagogiek is bedoeld voor studenten en professionals op het gebied van psychologie, pedagogiek en social work.

Dr. F.A. Goossens is ontwikkelingspsycholoog en orthopedagoog. Hij is als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder verscheen van Frits Goossens bij Uitgeverij Coutinho Gedrag onder de loep (2008).

Lees meer