Organisatiediagnose (eBook)

van onderzoek tot advies

Voorzijde
20,00
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046966860
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Karin Prins
Druk: 1
Pagina's: 131
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
NUR: (Instrumentele) vaardigheden HOGER ONDERWIJS

Binnen bedrijfskundige opleidingen staat probleemoplossing vaak centraal. Ontwerpgericht onderzoek, waarbij het doel is oplossingen te vinden om de gewenste situatie binnen een bedrijf te creƫren, is in deze opleidingen dan ook een veel voorkomend onderwerp. Het is echter minstens zo belangrijk om op basis van goed doordacht onderzoek een juiste diagnose te stellen van een probleem, want die vormt de basis voor een goede oplossing. De focus in dit boek ligt op diagnose-onderzoek: onderzoek met als doel inzicht te verkrijgen in de oorzaken van een probleem of vraagstuk in een organisatie.

Organisatiediagnose biedt studenten een praktische handleiding om - in plaats van zomaar vermeende oplossingen te implementeren - eerst goed te onderzoeken wat er echt aan de hand is en op basis daarvan een bedrijf advies te geven. Wanneer studenten het boek gelezen hebben en de opdrachten hebben gedaan, is hun onderzoek uitgevoerd en het onderzoeksverslag geschreven.

Het online studiemateriaal bij dit boek bestaat uit kennisclips die in gaan op lastige onderdelen uit de theorie van het boek. Ook zijn er voorbeelden van interviewschema's, observatieschema's en vragenlijsten op de website te vinden.

Organisatiediagnose is bedoeld voor studenten aan bedrijfskundige opleidingen zoals Bedrijfskunde MER, Bedrijfseconomie, Facility Management, Human Resource Management en Technische bedrijfskunde. Daarnaast is het ook geschikt voor professionals die willen werken aan hun onderzoeksvaardigheden en rapportage.

Karin S. Prins is hogeschooldocent aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Lees meer