Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren (eBook)

Hoe jij als pedagogisch professional het verschil maakt

Voorzijde
23,50
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046964316
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Simon Klein
Druk: 1
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
NUR: Onderwijskunde

Iedereen heeft talent! Ook jongeren met een laag IQ zijn ergens goed in. Opvoeders en begeleiders staan voor de uitdaging om dat talent aan de oppervlakte te krijgen en het verder te helpen ontwikkelen, zodat deze jongeren betere kansen krijgen in de maatschappij. Laagbegaafde jongeren hebben een IQ van 70 - 90 en volgen regulier onderwijs, meestal de laagste niveaus van het vmbo en het mbo. Deze groep jongeren mist vaak de vaardigheden om zich zelfstandig te kunnen redden en wordt daardoor geregeld gestigmatiseerd.

Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren is de eerste uitgave die opvoeders en begeleiders praktische vaardigheden leert om de 'Factor i' te kunnen bieden: Iets dat of Iemand die doelbewust het verschil maakt bij deze jongeren in het laten ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Het boek reikt in drie delen de essentiële informatie aan om hierop meer grip te krijgen. Deel I biedt inzicht in de manier waarop deze jongeren functioneren en leren. Het tweede deel gaat in op hoe zij zich ontwikkelen in de puberteit. Deel III bespreekt de cruciale omgevingsfactoren die de jongeren beïnvloeden, stimuleren of juist remmen bij het ontwikkelen van hun talenten.

Dit boek is geschreven voor (aankomende) opvoeders, leerkrachten/docenten en professionals in de jeugdhulpverlening.

Simon Klein werkt als (freelance) docent bij Hogeschool Inholland en is onderwijsadviseur en begeleider in het passend onderwijs.

Lees meer