Snelle start in het hbo / Druk 1 (e-book)

Taal- en studievaardigheden

Voorzijde
25,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789046964149
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Jenny van der Ende
Druk: 1
Pagina's: 221
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Studievaardigheden
NUR: (Instrumentele) vaardigheden HOGER ONDERWIJS

Goede taal- en studievaardigheden zijn onmisbaar voor het volgen van een hbo-studie, maar niet alle studenten beheersen deze vaardigheden. Zij zijn niet voldoende taalvaardig, hebben moeite met zelfstandig opdrachten uitvoeren, plannen of het verwerken van teksten. Snelle start in het hbo biedt studenten een unieke combinatie van essentiële taal- en studievaardigheden en is daarmee een uitstekende basis voor een succesvolle hbo-studie.

In het boek komen motivatie, plannen en leesstrategieën aan de orde, maar ook schrijfvaardigheid, aantekeningen maken en mindmappen gebaseerd op breinvriendelijk leren. Daarnaast leren studenten hoe ze efficiënt kunnen werken, hoe ze een actieve en reflectieve studiehouding kunnen ontwikkelen en hoe ze tekorten binnen taalvaardigheden kunnen wegwerken. Elk hoofdstuk bevat theorie, tips, tests en activerende opdrachten die zowel individueel als klassikaal gebruikt kunnen worden. Alle hoofdstukken kunnen afzonderlijk doorgewerkt worden. Op de website van Snelle start in het hbo staan de antwoorden van de opdrachten in het boek en links naar meer sites.

Snelle start in het hbo is geschreven voor alle eerstejaars studenten in het hbo, maar ook voor alle mbo-studenten en havisten die doorstromen naar het hbo.

Jenny van der Ende is docent taal- en studievaardigheid bij de opleiding Social Work van de Hogeschool Rotterdam. Ze heeft jarenlang bij ROC Mondriaan in Den Haag gewerkt en heeft in 2012 de methode Allemaal taal geschreven (Thieme Meulenhoff).