Nederlands naar perfectie (eBook)

methode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen

Voorzijde
42,95
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046962992
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Emily Palmer & Miranda van 't Wout
Druk: 1
Pagina's: 316
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
NUR: Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid

Nederlands naar perfectie is een totaalmethode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen. De uitgave brengt cursisten van niveau B2 naar niveau C1. De acht hoofdstukken zijn opgezet rond een breed scala aan wetenschappelijke thema's.

Naast de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken is er veel aandacht voor uitbreiding van de woordenschat. Cursisten maken kennis met de finesses van de taal en met typisch academisch taalgebruik. De focus ligt op populairwetenschappelijke teksten en beeldfragmenten, maar daarnaast biedt de uitgave ook opdrachten bij sketches, liedjes en columns, om het geheel te verluchtigen. Enkele lastige grammaticakwesties worden nog eens herhaald. Verder vinden cursisten in Nederlands naar perfectie veel mogelijkheden om taalvaardiger te worden binnen de context van studie en carrière, zoals bij het houden van een presentatie of het schrijven van een betoog.

Bij het boek hoort een uitgebreide website met beeld- en audiofragmenten, woordenlijsten en oefeningen voor woordenschat, grammatica, preposities en uitspraak. Voor docenten is een digitale docentenhandleiding met tips en suggesties beschikbaar.

Nederlands naar perfectie is geschikt voor hoogopgeleide anderstaligen vanaf niveau B2. Er kan zowel in Nederland als in het buitenland mee gewerkt worden. Deze methode bouwt voort op Nederlands op niveau, maar beide titels kunnen ook los van elkaar gebruikt worden.

De auteurs zijn docent NT2 voor hoogopgeleiden. Emily Palmer geeft daarnaast schrijfvaardigheidstrainingen, adviseert NT2-docenten en ontwikkelt educatief materiaal. Miranda van 't Wout startte het lectoraat Nederlands aan de universiteit in Zagreb. Ze werkt nu voor het academisch talencentrum van de universiteit Leiden, waar ze lesgeeft en materialen ontwikkelt.

Lees meer