Werken in de SPH (eBook)

creatief, mensgericht en methodisch

Voorzijde
22,00
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046962237
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Ineke Heemskerk, Romulus Petrina & Nanne Vosters
Druk: 1
Pagina's: 199
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Mens en maatschappij algemeen

In het dagelijks leven kan iedereen hulp bieden door te luisteren en adviezen te geven. Als sociaal-pedagogisch hulpverlener bied je op een fundamenteel andere wijze hulp: je gaat vanuit je methodische kennis en deskundigheid creatief en mensgericht te werk. SPH'ers kunnen zo op verschillende manieren ondersteuning bieden aan mensen die kwetsbaar zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.

'Werken in de SPH' helpt de student om te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk inhoudt. Het boek is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH, De creatieve professional. In zes hoofdstukken komen de kwalificaties uit het eerste, direct cliƫntgerichte segment aan bod. Daarbij wordt een link gelegd met werken volgens de regulatieve cyclus. Ook wordt aan de hand van steeds een andere doelgroep beschreven hoe de SPH'er passende methodes aanwendt. Hierdoor ziet de SPH-student duidelijk wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk betekent.

Dit boek is bedoeld voor hbo-studenten SPH en Social Work. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor professionals in sociale beroepen.

'Werken in de SPH' vormt een brug tussen Mensenwerk en Methoden voor SPH, eveneens bij Uitgeverij Coutinho verschenen. De drie boeken bieden samen een complete leerlijn: van werkveldoriƫntatie, via een introductie in methodisch werken, naar het werken met diverse methoden.

Ineke Heemskerk, Romulus Petrina en Nanne Vosters zijn docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda van Avans Hogeschool.

Lees meer