Leren organiseren (eBook)

Voorzijde
27,00
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789046962176
Verschijningsvorm: Digital (delivered electronically)
Auteur: Willem Visser
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Bedrijfskunde algemeen

Organiseren is een belangrijk onderdeel van ons bestaan en agenda's zijn onlosmakelijk verbonden met de vormgeving van ons dagelijks leven. Het managen van het dagelijkse bestaan staat in het teken van doelbewust kiezen, plannen en efficiƫnt omgaan met de beschikbare tijd. Met name binnen organisaties worden steeds meer eisen gesteld aan efficiƫnt werken en functioneel samenwerken, gericht op strategisch management en eindresultaat op maat.

In Leren organiseren komen algemene principes van het organiseren aan bod, zoals plannen, samenwerken, onderhandelen, vergaderen, beleidsmatig werken en leidinggeven. Ook gaat veel aandacht uit naar moderne varianten als projectmatig werken, projectmanagement, strategisch management, time-management, zelfsturende teams, coachen en competentieleren. Vanuit deze brede aanpak wordt een theoretisch kader gegeven waarin de onderlinge samenhang van organisatieontwikkelingen duidelijk wordt gemaakt. Maar de nadruk ligt op het aanleren van vaardigheden en competenties met behulp van de oefeningen en opdrachten die in het boek zijn opgenomen.

Willem Visser studeerde arbeids- en organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam en geeft momenteel diverse trainingen aan de Haagse Hogeschool. Van zijn hand verscheen ook Verzorgingssociologie, eveneens uitgegeven bij Uitgeverij Coutinho.

Lees meer