Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs (e-book)

Voorzijde
24,50
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789046961650
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Henk Donkers, Selma Markhorst & Marij Smits
Druk: 1
Pagina's: 198
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Journalistiek

Journalistiek schrijven vraagt een kritische geest en gevoel voor taal en doelgroepen. Alleen kennis van een onderwerp is niet genoeg. Maar het is ook een ambacht. Dit boek biedt studenten en afgestudeerden praktische strategie├źn en tips om helder, toegankelijk en aantrekkelijk te leren schrijven.

In 'Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs' ligt de nadruk op vaardigheden en komt de theorie aan bod waar dat nodig is. In deel 1 gaan de auteurs in op het schrijfproces: een artikel voorbereiden, informatie verzamelen, een opzet maken, structureren, formuleren en afwerken. Daarbij besteden zij aandacht aan zaken als taakomschrijving, focus en nieuwswaarde. Ook leggen zij uit hoe je een doelgroep aanspreekt en het verhaal afstemt op het medium waarin het wordt gepubliceerd.

In deel 2 bespreken de auteurs de kenmerken van de belangrijkste journalistieke genres, zoals nieuws- en opinieartikelen, interviews en achtergrondverhalen. Per genre belichten zij het schrijfproces en waarschuwen zij voor valkuilen, zoals het gebruik van drogredenen of een te persoonlijke schrijfstijl.

Lees meer