De APA-richtlijnen (e-book)

Voorzijde
12,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789046961537
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Petra Poelmans & Olav Severijnen
Druk: 1
Pagina's: 124
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid

Het maken van een goed opgebouwd en vormgegeven onderzoeksverslag is een van de vaardigheden die studenten onder de knie moeten krijgen. Om te voorkomen dat iedereen op geheel eigen wijze verslag doet van zijn onderzoek, bestaan er eenduidige regels over literatuurverwijzing en onderzoeksrapportage.

Dit boek gaat over de verslaglegging van een onderzoek en over de vormgeving van een onderzoeksverslag aan de hand van de APA-richtlijnen. Deze richtlijnen - opgesteld door de American Psychological Association - zijn inmiddels wijdverspreid overgenomen, maar tot nu toe ontbrak het aan een versie die toegesneden was op de Nederlandse onderwijscontext.

Naast regels voor literatuurverwijzingen in de tekst en titelomschrijvingen in de literatuurlijst, komen onder andere ook de regels omtrent de structuur van een verslag en het gebruik van tabellen en grafieken aan de orde. Ook wordt ingegaan op het uitvoeren van goed onderzoek. Aan de hand van veel voorbeelden laten de auteurs zien hoe studenten de regels in de praktijk kunnen toepassen.

'De APA-richtlijnen' is een handzaam naslagwerk over 'hoe het eigenlijk moet' met de verslaglegging van onderzoek voor studenten in het hoger onderwijs. Het helpt hen om een helder en eenduidig onderzoeksrapport te schrijven.

Petra Poelmans en Olav Severijnen zijn beiden werkzaam als lerarenopleider bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg.

Lees meer