Profileer jezelf als sociaal werker / Druk 1

Voorzijde
24,95
Met 5% studentenkorting
Voor 23,70 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789046907160
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Petra Verhagen e.a.
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Sociaal onderwijs
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Sociaal werkers zijn bevlogen professionals. Hun werk heeft grote waarde voor de individuen, groepen, buurten en organisaties waarmee ze werken en daarmee voor de samenleving als geheel. Laten zien en vertellen wat deze waarde is, wat zij als professionals kunnen betekenen voor diverse samenwerkingspartners, is van groot belang. Profileer jezelf als sociaal werker helpt hen overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.

Profileer jezelf als sociaal werker wisselt theorie af met inspirerende praktijkvoorbeelden. Door het boek heen zijn persoonlijke verhalen van sociaal professionals opgenomen. Zij vertellen hoe zij zich (hebben leren) profileren en zij geven adviezen en praktische tips. De auteurs beschrijven hoe je stap voor stap bouwt aan een authentiek, persoonlijk en pakkend profileringsverhaal over jezelf als sociaal werker. Ook geven zij aan hoe je dat verhaal in diverse contexten kunt presenteren. Zij bespreken daarbij een groot aantal online en offline middelen die je kunt toepassen.

De bijbehorende website biedt aanvullend studiemateriaal in de vorm van opdrachten, reflectievragen en tips voor verdere verdieping en inspiratie.

Dit boek is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen Social Work en Pedagogiek en voor professionals in het sociale domein.

Het belang van ‘leren profileren’ binnen sociale opleidingen neemt toe. Profileer jezelf als sociaal werker is geschikt voor scholing in het kader van presenteren, professionele ontwikkeling en studieloopbaanbegeleiding.

Lees meer