Onderzoek in de juridische praktijk / Druk 1

Voorzijde
22,50
Met 5% studentenkorting
Voor 21,38 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789046906712
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Fiona Frank & Aleid van de Vooren-Fokma
Druk: 1
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Juridisch
NUR: Recht algemeen

Een advocatenkantoor wil weten hoe het zijn cliƫnten moet adviseren over een nieuwe wet, een gemeente wil de bezwaarprocedure versnellen, of een groot bedrijf wil een bepaald juridisch proces digitaliseren, maar allen weten niet goed hoe. Praktijkgericht juridisch onderzoek richt zich op het oplossen van dergelijke problemen.

Onderzoek in de juridische praktijk is een zeer toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Hoe krijg je de onderzoeksvraag helder? Welke onderzoeksmethode(n) kies je? Hoe voer je het onderzoek uit? Theorie over onderzoek en praktijkvoorbeelden wissel elkaar af. Het boek volgt de stappen die je neemt tijdens het onderzoek; van opdrachtgeversgesprek tot het presenteren van de eindresultaten.

Onderzoek in de juridische praktijk biedt studenten aan juridische hbo-opleidingen een praktische voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

Fiona Frank en Aleid van de Vooren-Fokma zijn beiden docent Communicatieve vaardigheden bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Aleid van de Vooren-Fokma is daarnaast ook docent Taalbeheersing en schreef eerder het boek Tekststructuur bij Uitgeverij Coutinho.

Lees meer