Handboek academisch schrijven / Druk 2

In stappen naar een essay | paper | artikel | scriptie | proefschrift

Voorzijde
27,00
Met 5% studentenkorting
Voor 25,65 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789046906347
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joy de Jong
Druk: 2
Pagina's: 263
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: (studie)vaardigheden
NUR: Taal Hoger Onderwijs

Een goede wetenschappelijke tekst schrijven is geen gemakkelijke opgave. De academische praktijk is complex en elke discipline stelt andere eisen aan teksten. Daarnaast vraagt het onderzoek, dat de basis vormt van de te schrijven tekst, de nodige aandacht.

Handboek academisch schrijven geeft inzicht in de mechanismen van academisch denken, academisch schrijven en academische teksten. De auteur bespreekt de aanpak van kleine schrijfopdrachten zoals essays en korte papers, maar ook van grote schrijftaken zoals bachelor- en masterscripties, artikelen en proefschriften. Het boek volgt de activiteiten van een academisch schrijfproces: oriënteren op de opdracht, een plan maken en het schrijven zelf. Effectieve leesstrategieën en doeltreffend gebruik van feedback komen ook aan bod. De stappen en voorbeelden komen uit verschillende vakgebieden en kunnen gebruikt worden voor verschillende schrijftaken. Op de bijbehorende website staan aanvullende theorie en voorbeelden, formulieren en tips voor verder lezen.

Handboek academisch schrijven is een leerzaam en toegankelijk boek voor alle academische schrijvers.

Joy de Jong (joyofwriting.nl) was van 2007 tot 2016 coördinator van het Academisch Schrijfcentrum Nijmegen (ASN) en is nu werkzaam bij het Skills Lab en Writing Centre van de Universiteit Utrecht. Al dertig jaar verzorgt ze cursussen en workshops op het gebied van academisch schrijven en het begeleiden ervan. Ze is medeoprichter van het landelijke Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden (NACV).

Lees meer