De wereld van het recht

Een inleiding

Voorzijde
Achterzijde
45,95
Met 5% studentenkorting
Voor 43,65 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789046905395
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Parviz Samim & Amber Bolk
Druk: 1
Pagina's: 432
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Juridisch
NUR: Recht algemeen

Wetsartikelen, verschillende indelingen in het recht, jurisprudentie en verdragen: veel studenten die de eerste stap zetten in de wereld van het recht voelen zich overdonderd door de hoeveelheid informatie die zij zich eigen moeten maken. Dit boek laat studenten stap voor stap de wereld van het recht verkennen. Daarbij wordt een levendige didactiek gehanteerd met voorbeelden die dicht bij de beleveniswereld van de student staan.

De wereld van het recht stelt in elk hoofdstuk de casus van een fictieve persoon centraal. Door de vragen van deze persoon te beantwoorden, leert de student wetten, regels en hun betekenis kennen. Schema's helpen de studenten om het overzicht te behouden. Alle belangrijke rechtsgebieden worden behandeld, waaronder het vreemdelingenrecht, het straf(proces)recht en het internationale en Europese recht.

Op de website staan voor studenten een begrippentrainer en oefenvragen en er is ook ruimte voor digitale addenda in verband met aanvullingen en wijzigingen in wet- en regelgeving.

De wereld van het recht is bedoeld voor studenten aan diverse opleidingen die een inleiding recht aanbieden. Het boek is ook zeer geschikt voor zelfstudie.

Mr. Parviz Samim en mr. Amber Bolk zijn docent SJD aan de Hogeschool Utrecht. Parviz Samim is ook auteur van Vreemdelingenrecht begrepen.

Lees meer