Personeelsmanagement nader becijferd / Druk 4

Voorzijde
33,50
Met 5% studentenkorting
Voor 31,83 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789046905258
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Karin Potting
Druk: 4
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Economie & management
NUR: Personeel en organisatie

'Harde' financiële gegevens kunnen de HR manager helpen beslissingen te nemen die de organisatie versterken. Ook wordt het steeds belangrijker om te weten welk effect het menselijk gedrag kan hebben op de performance van een organisatie.

In Personeelsmanagement nader becijferd wordt aan de hand van vele voorbeelden geïllustreerd hoe inzichtelijk gemaakt kan worden wat de toegevoegde waarde is van een goed HR beleid. Het boek laat zien hoe organisaties de financiële consequenties van hun personeelsbeleid kunnen berekenen en versterken. Elk hoofdstuk begint met een praktijksituatie en sluit af met een conclusie en kennisvragen. Het online studiemateriaal bij dit boek bestaat uit een begrippentrainer, rekenuitleg, kengetallen, toetsvragen, opdrachten en uitwerkingen. Doordat de student zelf aan de slag gaat met hedendaagse HRM vraagstukken krijgt hij een goed inzicht in de financiële kant van personeelswerk. Voor docenten zijn er meerkeuzevragen beschikbaar.

Verschil met de vorige editie

- De doorlopende casus, krantenartikelen en webmateriaal zijn geactualiseerd;

- Voorbeelden en theorie zijn aangevuld vanuit de non-profit;

- Meer aandacht voor de opbrengsten van personeel en de 'softe' kant van HRM;

- Meer aandacht voor verantwoording, duurzaamheid en HR analytics;

- Het webmateriaal voor studenten is uitgebreid.

Personeelsmanagement nader becijferd is bedoeld voor (toekomstige) professionals die zich bezig houden met humanresourcevraagstukken. Het boek sluit dan ook aan bij P&A-, HRM- en MER-opleidingen.

Karin Potting is als docent verbonden aan de Haagse Hogeschool en houdt zich bezig met onderzoek op het gebied van HRM-vraagstukken.

Lees meer