Recht lezen 2

Samenvatten

Voorzijde
Achterzijde
27,00
Met 5% studentenkorting
Voor 25,65 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789046904640
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jacky van den Dikkenberg
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Juridisch
NUR: Recht algemeen

Juridische memo's, brieven, beleidsadviezen, beschikkingen en replieken bevatten niet zelden samenvattingen. Een jurist moet dus niet alleen goed kunnen lezen, maar ook voor verschillende doelgroepen samenvattingen kunnen schrijven. Soms zijn het de feiten die worden samengevat, soms de regelgeving of de jurisprudentie over vergelijkbare zaken.

Recht lezen 2 biedt een schat aan (online) oefeningen in het zoeken, analyseren en parafraseren van informatie in uitspraken en andere teksten. Daarbij wordt aangesloten bij andere belangrijke juridische vaardigheden: het analyseren van casussen en jurisprudentie en het juridisch argumenteren. Het grootste deel van de aangeboden teksten bestaat uit rechtelijke uitspraken in eerste aanleg. Daarnaast is er een apart hoofdstuk over uitspraken in hoger beroep of cassatie, en een hoofdstuk over de taal van de wet. Ook wordt er geoefend met algemene voorwaarden, beleidsadviezen en onderzoeksrapporten.

www.coutinho.nl/rechtlezen2

De code in dit boek geeft de gebruiker 18 maanden exclusieve toegang tot de website. Hierop staan antwoorden, extra oefeningen en een woordenlijst.

Recht lezen 2 is bedoeld voor studenten aan (juridische) opleidingen in het hoger onderwijs: (HBO-)Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, Bestuurskunde en economische opleidingen. Door de gekozen opzet is het boek zowel geschikt voor zelfstudie als voor taal- en ondersteuningslessen.

Jacky van den Dikkenberg studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht en is docent taalbeheersing en communicatieve vaardigheden aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam. Van zijn hand verscheen ook Recht lezen 1. Tekstbegrip en woordenschat.

Lees meer