Sterk met een vitaal netwerk / Druk 2

Empowerment en de sociaal netwerkmethodiek

Voorzijde
Achterzijde
27,50
Met 5% studentenkorting
Voor 26,13 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789046904435
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Maria Scheffers
Druk: 2
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Sociaal onderwijs
NUR: Welzijnswerk

Binnen zorg en welzijn komt de focus als gevolg van wetgeving meer te liggen op het activeren van het zelfredzame vermogen van burgers en in samenhang daarmee het versterken van het netwerk van burgers. Sterk met een vitaal netwerk beschrijft deze werkwijze vanuit empowerment en de sociaal netwerkmethodiek.

Sterk met een vitaal netwerk geeft op toegankelijke wijze aan hoe hulpverleners hun cliƫnten (met en zonder beperking) kunnen begeleiden bij vragen en problemen, met het vergroten van hun eigen mogelijkheden en zelfregie en het inzetten van hun eigen netwerk als hulpbron. Het boek biedt praktisch toepasbare instrumenten voor het werken vanuit empowerment en concrete handvatten voor het inzetten van de sociaal netwerkmethodiek. Toepassingen worden gegeven voor het werken op zowel individueel niveau, het niveau van groepen en gezinnen, als op het buurt- en samenlevingsniveau. Er is veel ruimte voor etnische diversiteit, cliƫntprofielen, oefeningen, voorbeelden en cases.

Wat is er gewijzigd?

Deze tweede herziene druk is volledig geactualiseerd. De nieuwe Wmo 2015 komt aan bod, net als een bredere definitie van het begrip empowerment en de betekenis daarvan voor het bevorderen van eigen kracht. De sociaal netwerkmethodiek is op verschillende manieren uitgewerkt. Met meer voorbeelden vanuit diverse werkvelden in zorg en welzijn sluit Sterk met een vitaal netwerk goed aan bij de veranderende beroepspraktijk. De bijbehorende website is geactualiseerd en bevat nieuwe formulieren en cases.

Doelgroep

Het boek is geschreven voor studenten van opleidingen in zorg en welzijn en voor professionals in alle velden van de zorg-, hulp- en dienstverlening

Auteursinformatie

Maria Scheffers is eigenaar van Scheffers coaching en training. Zij is gastdocent bij verschillende hoger sociaal-agogische opleidingen. Daarnaast geeft zij trainingen aan wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, POH'ers en sociaal werkers (ambulant en intramuraal).

www.coutinho.nl

Lees meer