Sociale psychologie met MyLab NL / Druk 10

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
67,95
Vóór 16 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 64,55 i
+
Bestel
ISBN: 9789043039178
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Elliot Aronson Timothy D. Wilson Samuel R. Somers
Druk: 10
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789043035361
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

De sociale psychologie onderzoekt hoe onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden beïnvloed door anderen. In een wereld waarin het menselijk gedrag steeds weer blijft verrassen en onderzoeksresultaten totaal anders kunnen uitpakken dan verwacht, biedt dit boek een stevige basis waarop je jouw kennis van het vakgebied verder kunt verbreden. Door de theorie en onderzoeksresultaten in een herkenbare context te plaatsen en in verband te brengen met de dagelijkse werkelijkheid wordt de stof herkenbaar, begrijpelijk en gemakkelijker te onthouden.

De auteurs brengen de sociale psychologie tot leven: elk hoofdstuk begint met een waargebeurde openingscasus, waarin de te behandelen concepten worden geïllustreerd. Daarnaast krijgt de student in diverse tekstkaders intrigerende vragen voorgelegd uit het dagelijks leven, met als doel sociaalpsychologische concepten kritisch te bezien en toe te passen.

Nieuw in deze editie

Het onderdeel ‘Trending’ is toegevoegd, een korte analyse van een actuele gebeurtenis die een belangrijk principe in elk hoofdstuk illustreert.

Het onderdeel ‘Wat denk jij?’ is toegevoegd, waar studenten een onderzoeksvraag beantwoorden die is bedoeld om een concept in dat hoofdstuk te illustreren.

Alle openingscases bevatten vragen om de student te prikkelen tot nadenken over de stof van het hoofdstuk.

Het boek is volledig geactualiseerd aan de hand van recente onderzoeksresultaten.

Alle hoofdstukken bevatten Leerdoelen in plaats van Kernvragen.

Veel nieuwe verwijzingen naar video’s en weblinks in de hoofdstukken.

Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de sociale wetenschappen en voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied van de sociale psychologie.