Materiaalkunde, 9e herziene editie (e-book)

Voorzijde
60,94
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789043038539
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Kenneth G. Budinski Michael Budinski
Druk: 9 Herziene editie
Pagina's: 832
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Technische en nautische vakken HOGER ONDERWIJS

Als gouden standaard in de markt geeft Materiaalkunde een volledig overzicht van het vakgebied. In het boek komen alle belangrijke materialen aan de orde die toegepast worden in werktuigbouwkundige constructies, zoals metalen, kunststoffen en keramiek.

Per materiaalgroep behandelen de auteurs:

- de belangrijkste eigenschappen;

- de manier van verwerking;

- de beperkingen;

- de belangrijkste keuzeaspecten met betrekking tot constructies;

- de manier van specificatie in een technische tekening of een ontwerp.

Hiermee krijgt de student een goede introductie in dit onderwerp. Maar naast een sterke theoretische basis, gaat de student ook in de praktijk aan de slag. Zowel in het boek als op de digitale leeromgeving MyLab zijn veel didactische werkvormen opgenomen.

Nieuw in deze editie

De informatie over de impact van nieuwe technieken zoals additive manufacturing, 3D-printen, nano en biobased is aan de 9e herziene editie toegevoegd. Daarnaast is de informatie over papier, hybride composietmaterialen, energiegeleiders en coatings geüpdatet.

Door het hele boek is de terminologie bijgewerkt en zijn nieuwe, up-to-date illustraties en afbeeldingen toegevoegd. Ook bevat deze editie meer praktijkvoorbeelden en -cases, waaronder voorbeelden over duurzaamheid.

Daarnaast kan de student nu meteen zelf aan de slag op de digitale leeromgeving MyLab, met bijgewerkte en verbeterde cases, opdrachten en toetsen. Ook zijn op MyLab video’s te vinden.

Doelgroep

Omdat de algemeen bekende fysische en scheikundige eigenschappen uitgangspunten zijn voor de beschrijving van de materiaalsoorten, is dit boek uitstekend geschikt als inleiding in de materiaalkunde voor studenten in het hoger technisch onderwijs. Het zal tevens goed dienst doen als referentie na de studie.