Psychiatrie, een inleiding met MyLab / Druk 10

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
69,95
Vóór 16 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 66,45 i
+
Bestel
ISBN: 9789043038126
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jeffrey S. Nevid Spencer A. Nevid Beverly Greene
Druk: 1
Pagina's: 616
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789043033541
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

Psychiatrie, een inleiding behandelt sterk uiteenlopende psychische stoornissen, zoals depressie, schizofrenie, anorexia, autismespectrumstoornis, paniekstoornis, dementie en ADHD. Op heldere wijze wordt een beeld geschetst van de psychiatrie en haar onderzoeksgebied. Hierbij staan vragen centraal als: Wat is afwijkend gedrag? Hoe ontstaat het? Wat zijn de gevolgen? en Hoe is het te behandelen?

Er is niet alleen aandacht voor de symptomen, oorzaken en behandelmethoden van psychische stoornissen, maar ook voor de ervaringen van de mensen die aan deze stoornissen lijden en de gevolgen die ze daarvan ondervinden. De vele klinische voorbeelden en persoonlijke verhalen van patiënten maken de menselijke kant van de psychiatrie zichtbaar. Verschillen in inzicht tussen vakgenoten nodigen studenten uit om kritisch na te denken over uiteenlopende psychiatrische kwesties.

In deze editie besteden we onder meer aandacht aan het meest recente onderzoek op neurowetenschappelijk gebied over de behandeling van ernstige psychische stoornissen en onderzoek naar de vraag of bepaalde geneesmiddelen de effecten van gedragstherapieën bij de behandeling van angststoornissen kunnen versterken. Ook wordt er gekeken op welke manieren persoonlijke technologie en internet onze studie van psychiatrie verandert.

Bij dit boek is MyLab beschikbaar, met onder andere de digitale versie van het boek, video’s waarin mensen met een psychische stoornis persoonlijk aan het woord komen, weblinks en extra veel oefenvragen.

Het boek is bij uitstek geschikt voor hbo- en wo-opleidingen binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Jeffrey S. Nevid, Spencer A. Rathus en Beverly Greene zijn verbonden aan verschillende Amerikaanse universiteiten en hebben veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie en psychiatrie.