Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag met Datzaljeleren.nl / Druk 1

door verpleegkundigen

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
42,95
Met 5% studentenkorting
Voor 40,80 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789043036283
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marian Adriaansen & Josien Caris
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Gezondheidsvakken, lichamelijke oefening en verzorgingsvakken HOGER ONDERWIJS

Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag is een introductie op het gebied van de gezondheidsvoorlichting en ziektepreventie in Nederland en Vlaanderen. Het boek legt uit wat deze twee begrippen (en gerelateerde termen) betekenen en bespreekt de belangrijkste theorie├źn, modellen en concepten die hieraan ten grondslag liggen. Daarnaast geeft het boek concrete handvatten om deze vorm van voorlichting en preventie in de praktijk te brengen (evidencebased), de resultaten te meten en kritisch na te denken over verbeteringen in de toekomst.

Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag biedt modellen op individueel, gezins- en gemeenschapsniveau. Daarbij haakt het boek zo veel mogelijk in op actuele ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de veranderende leefomgeving, sociale en culturele verschillen, drink- en rookgedrag, stress, en het toenemend aantal mensen met overgewicht. Ook besteden de auteurs aandacht aan sociale media en e-health.

Een belangrijke aanvulling op deze titel is de bijbehorende vraaggestuurde en adaptieve e-learningmodule van Datzaljeleren.nl, wat deze titel zeer geschikt maakt voor blended-learningmethoden.

Doelgroep

Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de gezondheidszorg.

Lees meer