Psychologie van de adolescentie met XTRA

Voorzijde
31,00
Met 5% studentenkorting
Voor 29,45 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789043023832
Uitgever: SWP
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Martine Delfos
Druk: 1
Pagina's: 368
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

Pubers zijn de thermometer van de maatschappij. Door hen in beeld te brengen, krijg je inzicht in de mens en de maatschappij. Psychologie van de adolescentie is gebaseerd op nieuwe inzichten – biologisch, psychologisch, pedagogisch – die uit wetenschappelijk onderzoek naar voren zijn gekomen, zonder de bestaande kennis te verwaarlozen. In dit boek komt de normale psychologische ontwikkeling tijdens de prepuberteit, puberteit en adolescentie aan de orde, maar er is ook aandacht voor scheiding, verslaving en pathologische stoornissen. Daarnaast wordt de veranderende wereld van adolescenten onder de loep genomen, waarin de computer, internet en de multiculturele samenleving een heel andere en belangrijkere rol spelen dan voorheen.

Psychologie van de adolescentie is het vierde deel in een reeks boeken van Martine Delfos over de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. In deel 1 Ontwikkeling in vogelvlucht wordt de normale ontwikkeling beschreven en in deel 2 Ontwikkelingspsychopathologie de abnormale ontwikkeling. In deel 3 Kinderen en gedragsproblemen wordt een model geboden waarin de drie factoren aanleg, omgeving en rijping uiteengerafeld worden. In dit vierde deel wordt ingegaan op de psychische en biologische gebeurtenissen tijdens de puberteit.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode tot de studiewebsite Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl is voor zowel studenten als docenten veel aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een aandachtspuntentrainer, samenvattingen en extra verdiepingsmateriaal.

Dr. Martine Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.

Lees meer