Basisboek scheikunde

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
33,95
Met 5% studentenkorting
Voor 32,25 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789043017404
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Kurt Haim, Johanna Lederer-Gramberger & Klaus Müller
Druk: 1
Pagina's: 215
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2010
NUR: Technische en nautische vakken HOGER ONDERWIJS

In Basisboek scheikunde zijn de basisprincipes in de scheikunde compact en helder bij elkaar gebracht. Het boek voert van de atoom, via het periodiek systeem der elementen, naar chemische reacties en doet ten slotte ook onderwerpen als redoxreacties, zuurbasechemie en organische chemie aan.

Basisboek scheikunde herhaalt de scheikundestof van de middelbare school en is daarom geschikt als opstapboek voor startende studenten aan diverse opleidingen waarin scheikunde een rol van belang speelt.

Net zoals in Basisboek natuurkunde verlevendigen cartoons de inhoud, waardoor de stof op een prettige wijze inzichtelijk gemaakt wordt. Bij elk hoofdstuk tref je samenvattingen en oefenopdrachten aan om het leerproces te bevorderen. In de bijlagen zijn bovendien extra opgaven en achtergrondinformatie beschikbaar. De antwoorden bij de oefenopdrachten in het boek zijn te raadplegen via de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/haim.

Dit boek is geschreven door Kurt Haim en Johanna Lederer-Gamberger. Zij geven beiden scheikundeles aan het gymnasium en hebben aan de universiteit aanvullende certifi caten in de pedagogie en vakdidactiek behaald. Klaus Müller werkt als illustrator en heeft tientallen boeken geïllustreerd. Basisboek scheikunde is voor de Nederlandse markt bewerkt door Gerlof Kruidhof, docent organische chemie aan de Hogeschool Leiden.

Lees meer