Zure-kersen-hart

Van burek tot brudet, van Sarajevo tot Amsterdam

Voorzijde
32,50
Leverbaar vanaf 27 augustus
+
Bestel
ISBN: 9789038813530
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Tamara Ivanovic
Druk: 1
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Eten en drinken algemeen Keuken per land en streek

Reis mee van de Sloveense bossen naar Servische paprikavelden, droom weg in een drukke trolleybus in Belgrado, druk je handen in de sneeuw van de Olympische bergen, dip je kleine teen in de kristalheldere Adriatische zee, rust uit in het pittoreske Lika en spring dapper van de oude brug in Mostar. Met licht nostalgische, maar vooral menselijke verhalen en onomwonden fotografie neemt Tamara Ivanovic je aan de hand naar de meest over het hoofd geziene Europese keuken: de Zuid-Slavische.

Onderweg zijn zit in Tamara’s bloed, met oma’s die hun geboortedorp verlieten en opa’s die hun levensplannen bijstelden, zodat de hele familie elke generatie verder uitwaaierde. De over talloze grenzen meegebrachte gerechten in dit boek weerspiegelen een grote verbondenheid met de seizoenen, de vruchtbare grond en de tradities, maar zijn ook lekker eigenwijs en vrij geïnterpreteerd. Omdat de keuken, net als het leven zelf, nooit stilstaat.