Over kleine dingen / Druk 3

een inleiding in de haptonomie

Voorzijde
83,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 79,75 i
+
Bestel
ISBN: 9789036812689
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: T.A.C.M. Gerritse
Druk: 3
Relevante opleidingen: Haptonomisch Counselor Haptotherapeut Haptonomie
Pagina's: 11
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Voorgeschreven bij o.a.: Instituut voor Toegepaste Haptonomie
Vervanger van: 9789035225404
NUR: Medische en socio-medische wetenschappen

Over

kleine dingen' is een uitstekende inleiding voor allen die zich professioneel

willen bekwamen in de haptonomie. Daarbij komen onder meer de filosofische en

psychologische grondslagen aan de orde. Auteur Dorus Gerritse laat zien dat

haptonomie belangrijke wortels heeft in onze cultuur die vooral steunt op

Duitse en Franse denkers.

De hoofdschotel van dit boek is het presenteren van de haptonomie als

geheel van inzichten. Het uiteindelijke doel is om de haptonomische inzichten

daadwerkelijk toe te passen in uw praktijk van zorg- en hulpverlening. Een

scala van toepassingen komt aan de orde, zoals de haptotherapie en

haptonomische begeleiding bij zwangerschap en bevalling.

De auteur koos in dit boek voor een vijfdeling:

Allereerst uiteraard een oriënterend deel met theoretische achtergronden en

uitgangspunten. Achtereenvolgens komen de menselijke lichamelijkheid, het

menselijk gevoelsleven en het hart van de haptonomie aan de orde. Het laatste

deel bespreekt de toepasbaarheid en toepassingen van de haptonomie.

Dorus Gerritse gaf colleges in wijsgerig-antropologische oriëntatie van de

onderwijskunde aan de Universiteit van Nijmegen. Daarna was hij

rijksinspecteur van de opleidingen tot leraar. Na een ontmoeting met Frans

Veldman, de grondlegger van de haptonomie, ging hij zich verdiepen in zijn

theorieën. Hij werd docent in wijsgerige antropologie op de eerste cursussen

die Veldman organiseerde in de jaren zestig. Inmiddels heeft hij tientallen publicaties

over haptonomie op zijn naam staan. Samen met haptotherapeut Ted Troost gaf

hij gastcolleges in haptonomie aan studenten in de psychologie van de

Universiteit van Tilburg.