Handleiding verhoor / Druk 6

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Handleiding verhoor / Druk 6

ISBN: 9789035248007
Uitgever: Reed Business Information
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Adri van Amelsvoort Imke Rispens Henny Grolman
Druk: 6
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Vervanger van: 9789035245945
NUR: Non-fictie informatief professioneel algemeen

Handleiding Verhoor

Om een goed verhoor te kunnen afnemen, moet je over een behoorlijke hoeveelheid competenties beschikken. Daar is veel studie en oefening voor nodig. In de Handleiding Verhoor worden alle aspecten van het verhoren van aangevers, getuigen en verdachten apart behandeld. Het verhoren van een aangever van een woninginbraak vraagt tenslotte om een andere aanpak dan het verhoren van een verdachte van een gewapende overval of een getuige van openlijke geweldpleging.

Welke verhoormethoden zijn er? Hoe bepaal je welke methode in welke situatie het best kan worden toegepast? Welke attitude hanteer je? Hoe herken je een onbetrouwbare verklaring? Allemaal belangrijke vragen waarmee je te maken krijgt tijdens een verhoor.

Dit en nog veel meer wordt behandeld in deze handleiding.

De Handleiding Verhoor is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die belast is met de belangrijke en zware klus van het verhoor. Maar ook voor leden van de rechterlijke macht die verklaringen moeten beoordelen en/of zelf getuigen en verdachten verhoren, bevat de handleiding praktische handreikingen.

Adri van Amelsvoort is freelance senior adviseur en lid van de Expertgroep Algemeen Rechercheren. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functies van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is redacteur van de recherche-onderwerpen in de digitale kennisbank van Stapel & De Koning.

Imke Rispens is recherchepsycholoog en als docentgedragswetenschapper werkzaam bij de Politieacademie.

Henny Grolman is freelance senior adviseur en examinator bij de Politieacademie. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functie van docent-onderzoeker en leerprocesbegeleider bij het team recherchekunde van de Politieacademie.

De auteurs zijn gastdocent bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en auteur bij het PolitieKennisNet.