Meneer van Dale wacht op antwoord / Druk 9

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789035144095
Uitgever: Prometheus/Bert Bakker
Auteur: Pieter Steinz
Pagina's: 120

Bij de een roepen ze nare herinneringen op, bij de ander maken ze nostalgische gevoelens los. Zeker is dat iedereen ermee te maken heeft gehad: de rijtjes en ezelsbruggetjes waar het onderwijs niet buiten kon. In bijna alle lessen werd gebruikgemaakt van geheugensteuntjes, maar tegenwoordig zijn veel van deze rijtjes uitgestorven; ze hebben het afgelegd tegen andere vormen van kennisoverdracht. Samen met het handjevol dat hardnekkig standhoudt, zijn ze door Pieter Steinz verzameld in Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord, een boek voor taalliefhebbers en cultuurhistorici, maar ook voor iedereen die gemakkelijk wil onthouden hoe de planeten staan of welke kleuren er in de regenboog zitten.

Pieter Steinz (1963) is journalist, literair criticus en auteur. Van 2012 tot 2015 was hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Eerdere titels van zijn hand zijn De duivelskunstenaar, over de historische en culturele Faust, Made in Europe. De kunst die ons continent bindt, Steinz. Gids voor de wereldliteratuur (met Jet Steinz) en Lezen met ALS. Literatuur als levensbehoefte.

'Onderhoudend geschreven en tot veel vragen inspirerend (...). Als de pedagogen in hun oneindige wijsheid straks besluiten dat het uit het hoofd leren van rijtjes juist wel goed is, dan staan de schatten van het verleden klaar om weer dienst te doen.' NRC Handelsblad

'Goed en nuttig, en misschien zelfs wel van belang voor het behoud van de Nederlandse cultuur.' Het Parool

Lees meer