Psychosociale gespreksvoering / Druk 3

De kunst van het observatief luisteren

Voorzijde
49,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 47,45 i
+
Bestel
ISBN: 9789024457427
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Markus van Alphen
Druk: 3
Pagina's: 384
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
Vervanger van: 9789024425099
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

In de hulpverlening zijn goede gespreksvaardigheden essentieel om volledig te begrijpen met welk probleem je cliënten worstelen. Beheers je de kunst van observatief luisteren, dan achterhaal je meer dan alleen het gedrag en de ideeën die je cliënten erop nahouden: ook hun emoties die eraan ten grondslag liggen en daarmee begrijp je ook hun beleving. De kunst van observatief luisteren is gebaseerd op kennis over emoties. Het Dynamisch Driehoeksmodel Situatie-Emotie-Gedrag verklaart hoe emoties tot stand komen, betekenis geven en bepalend zijn in de beleving en het gedrag van een mens.

Psychosociale gespreksvoering is in begrijpelijke taal geschreven en de behandelde theorie wordt steeds vertaald naar bruikbare strategieën en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Deze derde editie is het eerste hoofdstuk uitgebreid met het thema empathie. Er is ook meer aandacht voor de emoties van hulpverleners zelf. Verder is er extra variatie aangebracht in de benaderingen van het gesprek en de casussen.

Op het online platform Boom Academie vind je de theorie uit dit boek, afgewisseld met video’s waarin gesprekstechnieken worden gedemonstreerd, oefenvragen en begrippentrainers. Dit helpt je om de kennis goed te verwerken en toe te passen. In het voortgangsoverzicht zie je je resultaten.

Zo kunnen studenten leren, trainen en toetsen, allemaal op één plek, online.

Daarnaast kun je als docent zelf modules selecteren. Zo gebruiken en betalen studenten alleen voor de inhoud die ze ook echt nodig hebben.

Psychosociale gespreksvoering is bedoeld voor studenten binnen de hogere sociale studies en voor psychosociale hulpverleners. Kortom, iedereen die cliënten helpt met hun functioneren op zowel psychisch als sociaal gebied.