Zingevende gespreksvoering / Druk 1

Helpen als er geen oplossingen zijn

Voorzijde
26,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 25,60 i
+
Bestel
ISBN: 9789024450527
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marjoleine Vosselman Kick van Hout
Druk: 1
Opleiding: Social Work
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789024402755
NUR: Psychologie algemeen

Hulpverleners willen mensen helpen. Maar wat zeg je tegen een ernstig zieke cliënt die zich afvraagt: ‘Waarom ik?’ En hoe help je een succesvolle cliënt voor wie het leven een ondraaglijke sleur is? Hoe kun je helpen als er geen oplossingen zijn?

Zingevende gespreksvoering biedt vaardigheden en werkvormen voor de vakkundige begeleiding bij zinvragen. Het thema zingeving leeft volop onder professionele hulpverleners, maar velen ervaren ‘methodische onhandigheid’ als er zinvragen spelen. Terwijl het concreet vormgeven van zingevende gespreksvoering vaak minder moeilijk is dan wordt gedacht.

Aan de hand van vier aspecten van zinvragen die methodische aanknopingspunten bieden, presenteert Zingevende gespreksvoering een bruikbaar handelingsmodel voor hulpverleners. De vier aspecten van zinvragen zijn:

• traagheid

• ambivalentie

• raadselachtigheid

• waarden

Het handelingsmodel voor hulpverleners is gebaseerd op onderbouwde theorie en biedt verrassende invalshoeken. De vele praktijkvoorbeelden maken dit boek herkenbaar en toegankelijk.

In deze tweede herziene editie speelt zingeving een nog centralere rol en is er meer aandacht voor de inspiratiebronnen van zingevende gespreksvoering. Daarnaast is het boek verrijkt met extra praktijkvoorbeelden en biedt het de lezer nog meer aanknopingspunten voor het werken met zinvragen.