Basisboek Lesson Study in de lerarenopleiding

Voorzijde
31,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 29,93 i
+
Bestel
ISBN: 9789024441945
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Siebrich de Vries Sui Lin Goei Nellie Verhoef
Druk: 1
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Onderwijskunde

Dit product bestaat uit een boek en een bijbehorend online leerplatform, hierop vind je o.a. het online boek.

‘Leraar is het mooiste beroep ter wereld’ is een veelgehoorde uitspraak. Tegelijkertijd is het een van de meest ingewikkelde beroepen. Een goede leraar word je dan ook niet vanzelf. Na de lerarenopleiding blijf je, samen met collega’s, jezelf voortdurend ontwikkelen. Lesson Study is een aanpak waarmee aanstaande, beginnende en ervaren leraren doelgericht en constructief samenwerken aan professionele groei, zowel in de lerarenopleiding als in de beroepsuitoefening daarna.

Basisboek Lesson Study in de lerarenopleiding begeleidt (aanstaande) leraren bij het vorm en inhoud geven aan hun professionele ontwikkeling. Het is gebaseerd op de vijf big ideas van Lesson Study: focus op het leren van leerlingen, onderzoek doen in je eigen praktijk, verbinden van theorie en praktijk, samenwerken en cyclisch werken. Elk big idea wordt in heldere taal uitgelegd en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Ook is er ruim aandacht voor de valkuilen van het Lesson Study-proces.

Dit basisboek is bedoeld voor studenten in alle lerarenopleidingen (pabo, tweede- en eerstegraads) die zich voorbereiden op het leraarschap in po, vo, so, mbo. De website bij het basisboek biedt praktische tools en voorbeelden uit verschillende onderwijspraktijken en een docenthandleiding met praktische tips over het organiseren, begeleiden, opbouwen en beoordelen van Lesson Study in de lerarenopleiding.