Ethiek in het sociaal domein

Voorzijde
41,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 39,85 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024434411
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Rutger van Eijken
Druk: 1
Relevante opleidingen: Sociaal Financiële Dienstverlening Ad Pedagogisch Educatief Professional
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam Hogeschool Inholland
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met o.a. het online boek

‘Ethiek in het sociaal domein’ neemt je mee op een reis door je ethisch bewustzijn. Jouw persoonlijke zoektocht als toekomstig sociaal werker staat centraal. Je maakt kennis met ethiek, van klassieke theorieën tot hedendaagse ethische vraagstukken, en leert dit direct toepassen op casussen uit het sociaal werk. Door deze focus op het werkveld en de hedendaagse wereld, zonder daarbij de filosofische theorie teveel los te laten, sluit het boek goed aan op je belevingswereld. Je leert zo verschil te maken in de praktijk.

Je vertrekt vanuit je eigen ideeën over de goede samenleving en de ideale sociaal werker praktische stappen te zetten om ethische kwesties je toekomstige werkveld aan te pakken. Vanuit het uitgangspunt dat ethiek vooral om jou draait, jouw opvattingen over het leven en de medemens, biedt dit boek een stevig fundament waarop je keuzes kunnen baseren. Ethiek draait immers om de keuzes die jij maakt.

Het boek nodigt je dus uit om te reflecteren op de ideale samenleving en de goede hulpverlener, maar je gaat ook aan de slag met de (eigen) impliciete overtuigingen en vooroordelen die je kunnen belemmeren in het ethisch uitoefenen van je vak.

Door het combineren van de theorie met casussen en reflectievragen is dit vooral een praktisch boek. Het boek gaat gepaard met een website waarop verdiepende opdrachten en video’s te vinden zijn.

‘Ethiek in het sociaal domein’ richt zich op studenten binnen het sociaal domein.

Rutger van Eijken is docent Social Work bij Avans in Breda. Hij richt zich op vragen rondom goed hulpverlenerschap en geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst.