Roloff Matek Machineonderdelen (Theorieboek) / Druk 6

Voorzijde
Inkijkexemplaar
89,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 85,45 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024428670
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Herbert Wittel
Druk: 6
Relevante opleidingen:
Pagina's: 864
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.:
Vervanger van: 9789039526941
NUR: Technische en nautische vakken HOGER ONDERWIJS

Roloff/Matek geldt al 50 jaar als een standaardwerk voor de werktuigbouw en is marktleider op het gebied van machineonderdelen. De uitgaven staan bekend om de alomvattende informatie, actuele normen en heldere uitleg die hun functionaliteit voor interpretatie en berekening keer op keer bewijzen. Gebruikers, zowel in het onderwijs als het werkveld, noemen Roloff/Matek onmisbaar voor het berekenen van constructies. De uitvoerige en up-to-date behandeling van machineonderdelen maakt het een compleet studieboek en een essentieel naslagwerk voor iedere ontwerper.

Dit theorieboek beschrijft de belangrijkste machineonderdelen in 24 afzonderlijke hoofdstukken, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden bestudeerd. Er is veel aandacht besteed aan het consistent gebruik van grootheden. De volledig uitgewerkte voorbeelden in elk hoofdstuk, vormen een uitstekende leidraad bij de praktische toepassing van de theorie en bij het maken van eigen berekeningen.

Deze geactualiseerde zesde druk, gebaseerd op de vierentwintigste Duitse druk, is op diverse punten verbeterd. De hoofdstukken Sterkte en toelaatbare spanning, Lasverbindingen en Klinkverbindingen zijn grondig herzien. Er is een nieuw hoofdstuk Planetaire overbrengingen toegevoegd. Daarnaast is het boek aangepast aan de nieuwe normen (NEN EN, NEN ISO, DIN) en zijn met name de berekeningsvoorbeelden voorzien van extra stappen voor een beter begrip van de behandelde stof.

En nieuw is dat deze zesde druk ook toegang geeft tot de bijbehorende website www.roloff-matekmachineonderdelen.nl met aanvullend materiaal. Daarnaast is de Duitstalige website www.roloff-matek.de een bron van aanvullende informatie.

Primaire doelgroep zijn studenten werktuigbouwkunde en werktuigbouwers in de praktijk.

Roloff/Matek machineonderdelen bestaat uit drie uitgaven: theorieboek, tabellenboek, formuleboek.