Duurzame energietechniek / Druk 5

Technologie voor de energietransitie

Voorzijde
67,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 64,55 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024428243
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Trynke Papa
Druk: 5
Pagina's: 512
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Vervanger van: 9789058755551
NUR: Energie

Zonder energie staat alles stil. Duurzame energie is een belangrijk onderwerp met hoge maatschappelijke relevantie. Niet voor niets is het in hogere technische opleidingen een wezenlijk onderdeel van het curriculum.

Duurzame energietechniek behandelt de energietransitie en biedt een overzicht van hernieuwbare bronnen waarmee onze energievoorziening kan worden verduurzaamd. Het boek gaat niet alleen over energiebronnen en -gebruik, maar ook over productie, opslag, conversie, transport, distributie, energiebeleid en energiescenario's voor de toekomst.

De stof wordt verduidelijkt met praktijktoepassingen en rekenvoorbeelden. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met opgaven, onderverdeeld in kennisvragen en analysevragen. Na het bestuderen van Duurzame energietechniek heb je een goed beeld van de energietransitie en van hernieuwbare energiebronnen.

Wat is nieuw in deze herziene versie?

Deze vijfde druk kent een compleet nieuwe structuur van vijf samenhangende delen waarbij de techniek van duurzame energie is ingebed in een verhaal over de energietransitie. Een aantal onderwerpen en hoofdstukken zijn nieuw toegevoegd. Een groot deel van de bestaande hoofdstukken is drastisch gewijzigd of zelfs geheel nieuw opgezet. Alles volgens de laatste stand van wetenschap en praktijk. De vijf delen:

Deel A gaat over energiegebruik en het verminderen daarvan, energievoorziening en energiebeleid;

Deel B behandelt de verschillende technologie├źn die beschikbaar zijn om hernieuwbare bronnen te benutten. Aan de orde komen energie uit wind, water, zon, biomassa en aardwarmte;

Deel C betreft elektrische opslagtechnologie├źn, waterstoftechnologie, warmteopslagsystemen en warmtepompen;

Deel D bespreekt het transport en de distributie van elektriciteit, warmte en gas;

Deel E sluit af met de energiebalans en systeemintegratie.

Inclusief vernieuwde online-omgeving

De online omgeving heeft in deze herziene versie een prominentere plaats en bevat meer content. Op de website bij dit boek vind je uitwerkingen analysevragen, casussen, verdiepende informatie en links naar websites en filmpjes met de meest actuele stand van zaken aangaande duurzame energietechniek.

Duurzame energietechniek is samengesteld en geschreven door ervaren specialisten op het gebied van duurzame energie uit hoger onderwijs en bedrijfsleven.

Voor wie?

De methode is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast is het boek ook zeer geschikt voor professionals bij organisaties of bedrijven; op de eerste plaats voor mensen met een technische of fysische hbo-opleiding of vergelijkbare achtergrond. Veel onderwerpen zijn echter ook voor niet technisch opgeleiden geschikt.

Samen met Toegepaste energieleer en Toegepaste energietechniek vormt Duurzame energietechniek een reeks uitgaven die inhoudelijk en didactisch op elkaar aansluiten, maar die ook goed afzonderlijk te gebruiken zijn.