Basisboek ondersteuning aan mensen met een verst. beperking / Druk 3

Voorzijde
41,50
Met 5% studentenkorting
Voor 39,43 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789024428144
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Aart Bogerd, Lida Nijgh & e.a.
Druk: 3
Pagina's: 292
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

In Basisboek ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking wordt de hedendaagse visie beschreven op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking. Het boek staat vol praktische informatie over de begeleiding van kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. De auteurs schetsen de ontwikkeling in elke levensfase en gaan in op de verschillende vormen van ondersteuning en de methoden die hierbij ingezet kunnen worden. Ook zijn er verdiepende hoofdstukken met belangrijke thema’s uit het werkveld, waaronder methodisch werken, kwaliteit en werken als professional in een professionele organisatie.

In deze derde druk is de inhoud geactualiseerd, zijn er aan het eind van elk hoofdstuk vragen en

opdrachten opgenomen en is er meer casuïstiek in de methodische hoofdstukken. Verder is er een begrippenlijst achterin het boek opgenomen en vindt men voorin een lijst met gebruikte afkortingen van instanties, regelingen en wetten. In het boek wordt meer verwezen naar de bijbehorende, vernieuwde en uitgebreide website, basisboekondersteuningaanmensenmeteenverstandelijkebeperking.nl waardoor boek en

website meer een geheel vormen. Met onder andere begrippenlijsten, oefenopgaven voor studenten en PowerPoints en tentamenvragen voor docenten.

Het boek is bedoeld voor studenten binnen het hoger sociaal-agogisch onderwijs, maar is ook geschikt als naslagwerk voor professionals in het werkveld. Daarnaast geeft het boek andere betrokkenen, zoals familie van mensen met een verstandelijke beperking, meer zicht op wat er speelt in de ondersteuning van deze mensen.

Lees meer